spoed: 06-28472774 info@gemmare.nl

Wie zijn wij

Hartelijk welkom in onze praktijk

 

Op deze pagina kun je kennismaken met het Gemmare team.

Wij zijn een kleinschalige verloskundigenpraktijk. Wat in houdt dat je er van uit kunt gaan dat je bijna alle controles, vragen en bevalling geholpen wordt door Riëlle  (verloskundige) en Berlinde (praktijkassistente).

verloskundige - vroedvrouwIk ben Riëlle Pruisscher, verloskundige.
Mijn opleiding tot verloskundige heb ik gevolgd aan de Verloskunde Academie in Groningen. In 2012 ben ik daar afgestudeerd, waarna ik in verschillende praktijken in Drenthe en Overijssel heb gewerkt.

Ik heb ook de echo-opleiding gevolgd en vind dit een goede aanvulling op mijn werk. Het maakt het mogelijk om al vroeg in de zwangerschap meer te zien en het is ook fijn om te zien hoe ouders kunnen genieten van deze beelden.

Sinds 2012 werk ik bij verloskundigenpraktijk “Gemmare” te Hellendoorn. In een omgeving met fijne mensen en een prachtige natuur om me heen. Ik voel me hier thuis en het werken als verloskundige bevalt mij hier goed: veel thuisbevallingen en tussendoor ook een ziekenhuisbevalling. Sinds april 2014 run ik de praktijk samen met mijn assistente Berlinde Paalman. Een erg leuke uitdaging, waar ik veel voldoening uithaal. Intensief contact met de zwangere en haar partner. Fijn om zo goed aan te kunnen sluiten bij hoe iedere zwangere is en wat zij wil. 

Ik vind het belangrijk in mijn werk om aan te sluiten bij de wensen van de aanstaande moeder. Het is haar zwangerschap, bevalling en kraamtijd. zij zal hierin zelf beslissingen en keuzes maken, samen met haar partner. voor mij is het een voorrecht om daarbij aanwezig te mogen zijn en mijn ondersteuning en bijdrage te bieden als verloskundige. Mijn bijdrage is bedoeld om met tevredenheid terug te kunnen kijken op de periode van zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

 

praktijkassistente verloskundige praktijkMijn naam is Berlinde Paalman-Jansen, praktijkassistente.
Ik ben getrouwd en moeder van twee zoons.
Ik ben sinds 1992 A-verpleegkundige en heb vanaf die tijd altijd in het Sophia ziekenhuis in Zwolle gewerkt.

Toen de kinderen nog klein waren ben ik een aantal jaren thuis geweest om er voor hen te zijn. Nu zij inmiddels wat groter zijn ben ik vanaf 2004 bij Gemmare komen te werken als assistente van de verloskundige.

Ik doe dit werk met veel plezier, het proces van zwanger zijn en bevallen blijft steeds weer een prachtig wonder!
Samen met Riëlle hoop ik bij te dragen aan een goede en prettige begeleiding van jullie zwangerschap.

Contact

Praktijk Gemmare
Groen van Prinstererstraat 26
7442 MV Nijverdal

Molen “De Wippe”
Ommerweg 13A
7447 RA Hellendoorn

Telefoonnummer: 0548-616510

Spoed nummer: 06-28472774

Wanneer de verloskundige bellen?

 vroedvrouw Hellendoorn Wanneer je ongerust bent, twijfelt of  vragen hebt!

vroedvrouw Hellendoorn Bij bloed- of vruchtwaterverlies

vroedvrouw Hellendoorn Bij hoofdpijn, sterretjes zien, braken, pijn in bovenbuik of bovenrug

vroedvrouw Hellendoorn Bij minder bewegen van je kind dan  anders

vroedvrouw Hellendoorn Nog geen 37 weken zwanger en  buikpijn of rugpijn die komt en gaat

Gemmare

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Op deze manier blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen en veranderingen in de verloskunde. Ik ben als verloskundige geregistreerd in het BIG-register. Daarnaast sta ik ook vermeld  in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen.