spoed: 06-28472774 info@gemmare.nl

Vergoedingen en
extra zorg

Vergoedingen en extra zorg

 

Verloskundige zorg behoort tot het basispakket van de zorgverzekering. Dit betekent dat de kosten voor de verloskundige zorg vergoed worden door je basisverzekering. Om precies te zien wat er vergoed wordt kun je kijken op de site van de verloskundige.

Om de zorg nog completer te maken bieden we vanuit Gemmare nog een aantal extra mogelijkheden. Deze extra opties zitten niet in het basispakket, maar worden soms (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Mocht je hier verder vragen over hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

zwangerschaps echo Wensecho
Mocht je naast de standaardecho’s nog een keer willen kijken naar je kindje, dan kun je gebruik maken van de mogelijkheid van een wensecho. Dit kan bijvoorbeeld rond 17 weken als je het geslacht graag zou willen weten. De kosten voor deze extra echo zijn €25,-.
Rond 25-30 weken is het mogelijk om met 3D je kindje te bekijken. Zo kun je al een aardig beeld krijgen hoe je kindje eruit komt te zien. Het maken van deze echo kost €100,-.
Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar 0548-616510 of mailen naar info@gemmare.nl.

Lactatiekundige
Tijdens onze mammacafés  is er altijd ene lactatiekundige aanwezig. Dit is iemand die alles weet van de borstvoeding. Mocht je hier voor of na de bevalling vragen over hebben, of tegen problemen aanlopen, dan kun je hier gratis terecht. Zowel cliënten van Gemmare, als wanneer je geen zorg van Gemmare hebt gehad. Je kunt zo binnen komen lopen bij het mammacafé en aangeven dat je graag even in gesprek wil met de lactatiekundige.

Kolfverhuur
Soms is het nodig om tijdens het opstarten van de borstvoeding een kolf te gebruiken om de borstvoeding goed op gang te brengen. Hiervoor verhuren we de Medela Symphonie. (Huur alleen een kolf in samenspraak met je kraamverzorgster/lactatiekundie/verloskundige, dit is namelijk lang niet altijd de oplossing!) Deze kosten worden soms gedeeltelijk door je verzekering vergoed. Dit kun je bij je verzekering navragen.
De kosten voor de verhuur per dag zijn €2,50. Daarnaast moet je nog een los setje aanschaffen waar de melk in opgevangen wordt.
Een dubbele afkolfset (beide kanten tegelijk kolven) kost €37,50, een enkele afkolfset kost €27,50.

Contact

Praktijk Gemmare
Groen van Prinstererstraat 26
7442 MV Nijverdal

Molen “De Wippe”
Ommerweg 13A
7447 RA Hellendoorn

Telefoonnummer: 0548-616510

Spoed nummer: 06-28472774

Wanneer de verloskundige bellen?

 vroedvrouw Hellendoorn Wanneer je ongerust bent, twijfelt of  vragen hebt!

vroedvrouw Hellendoorn Bij bloed- of vruchtwaterverlies

vroedvrouw Hellendoorn Bij hoofdpijn, sterretjes zien, braken, pijn in bovenbuik of bovenrug

vroedvrouw Hellendoorn Bij minder bewegen van je kind dan  anders

vroedvrouw Hellendoorn Nog geen 37 weken zwanger en  buikpijn of rugpijn die komt en gaat

Gemmare

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Op deze manier blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen en veranderingen in de verloskunde. Ik ben als verloskundige geregistreerd in het BIG-register. Daarnaast sta ik ook vermeld  in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen.