spoed: 06-28472774 info@gemmare.nl

Vervolg controles

De vervolgcontroles

 

Tijdens de overige controles houden we de gezondheid van jou en je kindje in de gaten. In het begin zal er iets meer tijd tussen de controles zitten (4 weken, met de mogelijkheid om tussendoor even het hartje van je kindje te horen). Hoe verder je zwanger bent, hoe vaker we je willen zien, tot aan het eind van de zwangerschap de wekelijkse controles.

Iedere controle bespreken we hoe het met je gaat, of je klachten hebt. We meten je bloeddruk, voelen we je buik om de groei en ligging van je kindje te bepalen en luisteren we naar het hartje van de baby.

Doptonespreekuur

We merken dat de tijd tussen de controles (na de tweede controle) soms lang is voor mensen. Je voelt je kindje nog niet bewegen, je merkt dat je buik al wel groeit, of misschien ook nog niet. Dan is 4 weken soms erg lang. Wij bieden je de mogelijkheid om tussendoor nog een keer extra naar het hartje te komen luisteren. Tijdens deze controle wordt er alleen geluisterd naar het hartje van de baby. En eventuele klachten/vragen kunnen besproken worden. Je wordt geholpen door de verloskundige of assistente.

Mochten er zich onverwacht problemen voordoen dan zal de dienstdoende verloskundige worden ingeschakeld.

Contact

Molen “De Wippe”
Ommerweg 13A
7447 RA Hellendoorn

Medisch Centrum Nijverdal
Nijkerkendijk 38
7442 DA Nijverdal

Telefoonnummer: 0548-616510

Spoed nummer: 06-28472774

Wanneer de verloskundige bellen?

 vroedvrouw Hellendoorn Wanneer je ongerust bent, twijfelt of  vragen hebt!

vroedvrouw Hellendoorn Bij bloed- of vruchtwaterverlies

vroedvrouw Hellendoorn Bij hoofdpijn, sterretjes zien, braken, pijn in bovenbuik of bovenrug

vroedvrouw Hellendoorn Bij minder bewegen van je kind dan  anders

vroedvrouw Hellendoorn Nog geen 37 weken zwanger en  buikpijn of rugpijn die komt en gaat

Gemmare

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Op deze manier blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen en veranderingen in de verloskunde. Ik ben als verloskundige geregistreerd in het BIG-register. Daarnaast sta ik ook vermeld  in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen.