spoed: 06-28472774 info@gemmare.nl

Vervolg controles

De vervolgcontroles

 

Tijdens de overige controles houden we de gezondheid van jou en je kindje in de gaten. In het begin zal er iets meer tijd tussen de controles zitten (4 weken, met de mogelijkheid om tussendoor even het hartje van je kindje te horen). Hoe verder je zwanger bent, hoe vaker we je willen zien, tot aan het eind van de zwangerschap de wekelijkse controles.

Iedere controle bespreken we hoe het met je gaat, of je klachten hebt. We meten je bloeddruk, voelen we je buik om de groei en ligging van je kindje te bepalen en luisteren we naar het hartje van de baby.

Doptonespreekuur

We merken dat de tijd tussen de controles (na de tweede controle) soms lang is voor mensen. Je voelt je kindje nog niet bewegen, je merkt dat je buik al wel groeit, of misschien ook nog niet. Dan is 4 weken soms erg lang. Wij bieden je de mogelijkheid om tussendoor nog een keer extra naar het hartje te komen luisteren. Tijdens deze controle wordt er alleen geluisterd naar het hartje van de baby. En eventuele klachten/vragen kunnen besproken worden. Je wordt geholpen door de verloskundige of assistente.

Mochten er zich onverwacht problemen voordoen dan zal de dienstdoende verloskundige worden ingeschakeld.

 

Zwangere dames en hun partner die bij ons onder controle zijn kunnen vanaf nu kiezen voor verschillende manieren van zwangerschapsbegeleiding: CenteringPregnancy of individuele controles.

CenteringPregnancy

Bij CenteringPregnancy worden de zwangerschapscontroles uitgebreid met extra informatie en aandacht voor de individuele zwangere binnen een groepsbijeenkomst.
Door de groepsdynamiek haal je meer informatie en ervaringen uit de groep, dan wanneer je individuele controles hebt.

Individuele controles

Tijdens de individuele controles (15 minuten) bespreek je met de verloskundige hoe het met je gaat. We meten je bloeddruk, we voelen aan je buik om de groei en ligging van je kindje te bepalen en we luisteren naar het hartje van de baby.
Daarnaast is er nog kort de ruimte voor vragen en extra informatie.

Contact

Praktijk Gemmare
Groen van Prinstererstraat 26
7442 MV Nijverdal

Molen “De Wippe”
Ommerweg 13A
7447 RA Hellendoorn

Telefoonnummer: 0548-616510

Spoed nummer: 06-28472774

Wanneer de verloskundige bellen?

 vroedvrouw Hellendoorn Wanneer je ongerust bent, twijfelt of  vragen hebt!

vroedvrouw Hellendoorn Bij bloed- of vruchtwaterverlies

vroedvrouw Hellendoorn Bij hoofdpijn, sterretjes zien, braken, pijn in bovenbuik of bovenrug

vroedvrouw Hellendoorn Bij minder bewegen van je kind dan  anders

vroedvrouw Hellendoorn Nog geen 37 weken zwanger en  buikpijn of rugpijn die komt en gaat

Gemmare

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Op deze manier blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen en veranderingen in de verloskunde. Ik ben als verloskundige geregistreerd in het BIG-register. Daarnaast sta ik ook vermeld  in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen.