spoed: 06-28472774 info@gemmare.nl

Zwanger zijn

Gefeliciteerd! Je bent in verwachting!

 

Blijdschap, verbijstering, ongeloof, twijfels of uitzinnige vreugde? Eén ding is zeker; er breekt een spannende periode aan, met veel vragen.

Welke symptomen je ook voelt aan het begin van je zwangerschap. Misselijk, moe…Misschien merk je ook niet zo veel, maar er gebeurt heel veel in je lichaam. In de eerste 3 maanden van je zwangerschap ontwikkelt zich een klein mensje in je buik. Omdat deze periode heel belangrijk is, willen we je graag zo snel mogelijk informatie geven (persoonlijk en via onze website) over voeding, vitamines, leefstijl en medicatie gebruik.

Zwanger en nu?

 

Als je zwangerschapstest positief is kun je met ons bellen (0548-616510) om een afspraak te maken. Dit kan zonder verwijzing van de huisarts. De eerste afspraak wordt gepland rond 8 weken zwangerschap. Het plannen van de eerste afspraak kan zowel in de ochtend als ’s avonds, dit om zoveel mogelijk privacy te geven.

Ook in het prille begin van je zwangerschap zijn er een aantal tips die we je al mee willen geven:

Verloskundige Nijverdal en Hellendoorn Slik de eerste 10 weken van je zwangerschap foliumzuur. Dit verkleint de kans op een open ruggetje bij je kindje. Foliumzuur kun je bij de drogist of apotheek halen.

Verloskundige Nijverdal en Hellendoorn Vitamine D helpt je lichaam extra calcium op te nemen.

Verloskundige Nijverdal en Hellendoorn Als je medicatie gebruikt overleg even met ons of de arts die dit voorgeschreven heeft of je dit nog mag gebruiken in de zwangerschap.

Verloskundige Nijverdal en Hellendoorn Probeer te stoppen met roken, het drinken van alcohol en het gebruik van drugs. Dit heeft alleen een negatieve invloed op de ontwikkeling van je kindje.

Verloskundige Nijverdal en Hellendoorn Meer informatie over wat je wel en niet mag eten is te vinden op: de website van het voedingscentrum

Op onze website willen we je graag zo goed mogelijk informeren over wat je kan verwachte van ons omtrent je zwangerschap, de bevalling en na de bevalling.

Wij kunnen ons voorstellen dat er in deze periode veel vragen en emoties zijn, die soms beter persoonlijk beantwoord kunnen worden.

Heb je verder nog vragen, dan mag je ons altijd bellen of mailen: 0548-616510 of info@gemmare.nl.

Geheimhoudingsplicht
Voor een goede zorgverlening is het voor ons van belang veel informatie van je te hebben. Voorafgaand aan de eerste afspraak krijg je deze per mail toegestuurd. Deze kun je de eerste afspraak meenemen, zodat we deze voor de tweede controle kunnen doornemen. Alle medewerkers hebben een geheimhoudingsplicht. Dit geldt voor zowel de verloskunde, de assistente alsook voor de studenten en waarneemsters. Voor meer informatie hierover zie ons privacy statement aan de onderkant van de pagina.

Contact

Praktijk Gemmare
Groen van Prinstererstraat 26
7442 MV Nijverdal

Molen “De Wippe”
Ommerweg 13A
7447 RA Hellendoorn

Telefoonnummer: 0548-616510

Spoed nummer: 06-28472774

Wanneer de verloskundige bellen?

 vroedvrouw Hellendoorn Wanneer je ongerust bent, twijfelt of  vragen hebt!

vroedvrouw Hellendoorn Bij bloed- of vruchtwaterverlies

vroedvrouw Hellendoorn Bij hoofdpijn, sterretjes zien, braken, pijn in bovenbuik of bovenrug

vroedvrouw Hellendoorn Bij minder bewegen van je kind dan  anders

vroedvrouw Hellendoorn Nog geen 37 weken zwanger en  buikpijn of rugpijn die komt en gaat

Gemmare

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Op deze manier blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen en veranderingen in de verloskunde. Ik ben als verloskundige geregistreerd in het BIG-register. Daarnaast sta ik ook vermeld  in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen.