spoed: 06-28472774 info@gemmare.nl

Zwangerschaps

cursussen

Zwangerschapscursussen

 

Een zwangerschapscursus is bedoeld om je te ondersteunen tijdens de zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling en het aanstaand ouderschap. De methode, de benadering en de inhoud van de cursus kunnen verschillen. zo zijn er cursussen die zich meer richten op je houding tijdens de zwangerschap, bijvoorbeeld ter voorkoming van rugklachten. Yoga is meer gericht op ontspanning en ademhaling. Er zijn ook cursussen die vooral draaien om informatie over zwangerschap, de bevalling en de eerste tijd met een baby. De ene cursus doe je als stel, de ander is alleen voor de zwangere. Bij veel cursussen heb je dan wel een partneravond over de bevalling. Het voordeel van het volgen van een cursus is dat je bewust tijd maakt om met je zwangerschap, de naderende bevalling en het ouderschap bezig te zijn. Veel vrouwen vinden het prettig om ervaringen te kunnen uitwisselen met andere zwangeren. Je leert zo een aantal vrouwen kennen die in dezelfde tijd een kind krijgen als jij. Soms ontstaan zo netwerken en vriendschappen waar je nog jaren plezier van hebt.
Het is niet zo dat je een cursus nodig hebt om goed te kunnen bevallen. Wel is het heel fijn om te weten wat er tijdens de bevalling allemaal met en in je lijf gebeurt.

Zwangerfit

In de opzet van deze vorm van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en de kennis van het functioneren van de bekkenbodemspieren. Dit alles oefenbaar gemaakt met basiselementen uit de aerobic en de fitness. Het stelt zwangeren in de gelegenheid zich actief te bewegen.

In Nijverdal bij fysiotherapie Kruidenwijk: www.fysiotherapiekruidenwijk.nl
In Hellendoorn bij fysiotherapie Hellendoorn: www.fysiohellendoorn.nl

Zwangerfit Outdoor

Je conditie op peil houden, het trainen van je bekken- en bekkenbodemspieren en ontspanningsoefeningen, maar dan in de buitenlucht. Bij zwangerfit Outdoor kun je op je eigen tempo de oefeningen mee blijven doen.
Voor meer informatie: Fysiosens. www.fysiosens.nl

Zwangerfit Aqua

Bewegen in warm water en een rustige omgeving nodigt uit tot ontspannen. Daarnaast zorgt het gevoel van gewichteloosheid ervoor dat bewegingen soepeler uitgevoerd kunnen worden.
Er wordt getraind met de bekken- en bekkenbodemspieren, maar ook de conditie wordt op peil gehouden. Voordeel: fitheid en spierkracht van alle spieren blijven langer behouden.
Voor meer informatie: Fysiosens. www.fysiosens.nl

Zwangerschapsyoga

Een focus op je lijf en je ademhaling, met een nuchtere insteek. De yoga houdingen helpen je o.a. beter te leren omgaan met pijn en/of ongemak. Hierdoor leer je ook beter je grenzen van wat je wel of juist niet kan. Dit kan behulpzaam zijn als je klachten ervaart tijdens je zwangerschap zoals rugklachten of bekkenpijn.
Tijdens de les wordt je bewust gemaakt van je lichaam, de veranderingen van je lichaam tijdens de zwangerschap en maak je contact met jouw ongeboren kindjes(s). Door middel van de ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen leer je jezelf ontspannen dat je ten alle tijden kunt inzetten. Zowel tijdens je zwangerschap, als tijdens je bevalling maar ook na de zwangerschap!
Voor meer informatie: Fysiosens. www.fysiosens.nl

 

Samen bevallen

Deze cursus biedt de mogelijkheid om jou, samen met jouw partner, je voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de cursus word je uitgebreid geïnformeerd en leer je praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er ook steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jouw bevalling.
Zie voor locaties www.samenbevallen.nl

Haptonomie

Deze begeleiding richt zich op beide ouders en hun aanvankelijk nog ongeboren kind. Het doel van deze begeleiding is om het kind zo te begeleiden dat deze tot optimale ontplooiing kan komen.
Voor meer informatie zie: www.haptotherapiemaureenwestenenk.nl

Cursussen borstvoeding

Zie hiervoor borstvoeding of flesvoeding. 

In Ziekenhuis Groep Twente (ZGT), locatie Almelo wordt elke maand een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd over het geven van borstvoeding. De data voor borstvoedingscursussen kun je hier vinden.

Ook is er altijd de mogelijkheid voor een gratis consult bij de lactatiekundige van Naviva in het Mammacafé, als je vragen hebt over borstvoeding!

Voorlichtingsavond bij Gemmare

Wil je meer weten over de informatiebijeenkomsten over de zwangerschap in onze praktijk, kijk dan even op de pagina “voorlichtingsavond”.

Contact

Praktijk Gemmare
Groen van Prinstererstraat 26
7442 MV Nijverdal

Molen “De Wippe”
Ommerweg 13A
7447 RA Hellendoorn

Telefoonnummer: 0548-616510

Spoed nummer: 06-28472774

Wanneer de verloskundige bellen?

 vroedvrouw Hellendoorn Wanneer je ongerust bent, twijfelt of  vragen hebt!

vroedvrouw Hellendoorn Bij bloed- of vruchtwaterverlies

vroedvrouw Hellendoorn Bij hoofdpijn, sterretjes zien, braken, pijn in bovenbuik of bovenrug

vroedvrouw Hellendoorn Bij minder bewegen van je kind dan  anders

vroedvrouw Hellendoorn Nog geen 37 weken zwanger en  buikpijn of rugpijn die komt en gaat

Gemmare

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Op deze manier blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen en veranderingen in de verloskunde. Ik ben als verloskundige geregistreerd in het BIG-register. Daarnaast sta ik ook vermeld  in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen.